Algemene Informatie

De missie van Zwemvereniging Oranje Nassau/Sport en Spel (kort ZON/S&S) is:

“De bewoners van de regio Parkstad (en omstreken) een uitgebreide keuze aan zwemactiviteiten bieden. Door in verenigingsverband een breed zwemprogramma aan te bieden proberen wij een actieve levensstijl te bevorderen.”

ZON vervult al meer dan 95 jaar (sinds 1921) deze rol als oudste zwemvereniging in Limburg. De zwemvereniging is in 1990 samengegaan met de zwemafdeling van Sport & Spel.

Na het opheffen van de afdeling wedstrijdzwemmen in het voorjaar van 2012, kiest de vereniging ervoor om naast de wedstrijdsport vooral ook het recreatieve zwemmen te stimuleren. De volgende takken van de zwemsport worden aangeboden:

– leszwemmen
– master zwemmen (junior en senior)
– snorkelen
– waterpolo (competitie)
– onderwaterhockey (competitie)

Met de slogan “de Doorzwemvereniging” wil ZON/S&S duidelijk maken dat leden op verschillende niveaus kunnen werken aan hun persoonlijke doelstellingen: leren zwemmen, verbeteren van de conditie en de techniek, of deelnemen aan wedstrijden. De vereniging wil de leden binden door ze in aanraking te brengen met de verschillende zwemdisciplines waar steeds nieuwe sportieve uitdagingen gevonden kunnen worden.

Ook wil de vereniging met het begrip “de Doorzwemvereniging” aangeven dat wij voor elke leeftijdsgroep iets te bieden hebben.

Het technisch en organisatorisch kader van ZON/S&S zal steeds proberen in beide opzichten een uitdagend aanbod aan activiteiten te blijven bieden.