aug
31
2013

Wanneer met kleren aan zwemmen?

Na enkele vragen over wanneer de kinderen nu met kleren aan moeten zwemmen, willen wij jullie hier wat meer duidelijkheid over verschaffen.

 • Voor alle kinderen die in het ondiepe zwemmen, geldt dat zij iedere laatste zaterdag van de maand een T-shirtje aan horen te hebben.
 • Voor alle kinderen die in het diepe zwemmen en dus voor hun diploma bezig zijn, geldt dat zij iedere laatste zaterdag van de maand en de donderdag daaropvolgend kleren aan horen te hebben. Daarbij komt dat vanaf zaterdag 2 november de kinderen iedere les, dus zowel op zaterdag als op donderdag, met kleren aan gaan zwemmen. Dit ter voorbereiding op het proefzwemmen van 12 en 14 december en het diplomazwemmen op 25 januari.
  *De gestelde kledingeisen per diploma zijn op deze site terug te vinden onder het kopje ‘leszwemmen’ en vervolgens ‘diploma eisen’. Let er op dat leggings of pyjamabroeken niet worden toegestaan.
  *Data voor het met kleren aan zwemmen:

  zaterdag 31-aug
  donderdag 5-sep
  zaterdag 28-sep
  donderdag 3-okt
  zaterdag 26-okt
  donderdag 31-okt

Waarom met kleren aan zwemmen?
Een kind dat per ongeluk in het water terecht komt, heeft meestal geen zwemkleding aan. Daarom wordt tijdens het diplomazwemmen getoetst of een kind zich ook gekleed kan redden. De kledingeisen worden met het oplopen van de diploma’s steeds zwaarder. De kleding die je kind aan moet bij het afzwemmen voor diploma A, B en C komen respectievelijk overeen met zomer-, lente- en herfstkleding.

Reacties zijn gesloten.