Diploma Zwemmen

Bij het leszwemmen leiden wij de kinderen op voor hun zwemdiploma’s. Het nationaal Zwem-ABC bestaat uit drie diploma’s: A, B en C. En wie A zegt, moet ook B en C zeggen!

Met ieder diploma ben je een stapje verder op weg om een echte waterrat te worden. Pas bij diploma C ben je helemaal vertrouwd en veilig in en rond water. Daarnaast kun je nog altijd verder gaan en kunnen ook de Zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3 behaald worden.

Bij ZON/Sport & Spel staat zwemplezier en vertrouwen in het zwemwater en in de lesgevers voorop. De meeste kinderen van 4 jaar hebben nog niet de kracht en de motoriek om het zwemdiploma A binnen een jaar te behalen. Het forceren van zwemslagen gaat dan ook ten koste van het plezier en dat willen we vermijden. Het kan dus zijn dat uw kind wat langer de tijd nodig heeft om zijn A diploma te behalen, maar het zal het zwemplezier alleen maar ten goede komen als uw kind de zwemdiploma’s behaalt wanneer het er klaar voor is.

Wij adviseren om het A, B en C diploma allemaal te halen. Wie alle drie de diploma’s (A, B en C) bezit, VrijZwemmen-PascalMoors 8krijgt het predicaat Zwemveilig en gezien de huidige snufjes in de moderne zwembaden, zoals wildwaterbanen, diverse glijbanen en stroomversnellingen, heeft een kind een goede zwemtechniek nodig om deze attracties met veel plezier te beleven. Indien het gehele ABC diploma behaald is, is het raadzaam om te blijven zwemmen zodat het geleerde niet verwaterd, de zwemveiligheid gewaarborgd blijft, en uw kind een goede uitgangs- basis behoudt voor vele jaren zwemplezier.

Zoals elke vereniging organiseert ook ZON/Sport & Spel leuke activiteiten voor het hele gezin: een Familiedag, een Winterwandeling of met Pasen paaseieren zoeken en vrij zwemmen voor het hele gezin, zijn enkele activiteiten die jaarlijks georganiseerd worden.

ZON/Sport & Spel geeft zwemlessen volgens het programma van de NRZ (Nationale Raad Zwemdiploma’s).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel de Raat.
Mail: leszwemmen@zonsportenspel.nl

BZonZwem-PascalMoors 2