Herstart activiteiten na sluiting vanwege het Corona-virus – actualisering 2 juni

In overleg en in samenwerking met de directie van het zwembad Otterveurdt heeft het bestuur besloten dat de activiteiten van de vereniging weer gedeeltelijk opgestart gaan worden. We gaan starten met verschillende onderdelen, namelijk:

 1. Leszwemmen voor zwemdiploma’s A, B en C, en zwemvaardigheid (vanaf 4 juni)
  De indeling van het leszwemmen op zaterdag zal tijdelijk veranderen: de groepen worden nu samengesteld op basis van de vaardigheden. Zo starten als eersten
  * alle A en alle B zwemmers van alle groepen tegelijkertijd en wel van 9.30 uur tot 10.10 uur
  * alle C zwemmers en de zwemvaardigheid-groep starten van 10.20 uur tot 11.00 uur.
 2. Junior en senior masterzwemmen (vanaf 2 juni)
 3. Snorkelen (vanaf 5 juni)
 4. Onderwaterhockey (vanaf 5 juni)

Het leszwemmen voor de allerkleinsten in de contributiegroep 1 (watergewenning, drijven, beenslag en combinatie) starten we nog niet vanwege de veiligheid van de kinderen. Op grond van de regels die de KNZB heeft uitgevaardigd, mogen de trainers namelijk niet bij de kinderen in het water vanwege de anderhalve meter afstand. Dat is de reden waarom het leszwemmen alleen hervatten voor de kinderen die al kunnen zwemmen. We hopen dat vanaf de start van het nieuwe schooljaar (derde week van augustus) weer met het volledige programma kunnen beginnen.

Uiteraard zullen bij de herstart de algemene coronamaatregelen van toepassing zijn. U moet hierbij denken aan:

 • Bij de ingang van het zwembad wordt naar uw gezondheidstoestand met betrekking tot hoesten of koorts geïnformeerd. Indien u zich niet lekker voelt, blijft u alstublieft thuis. De toegang tot het zwembad kan u worden ontzegd.
 • Uiteraard geldt ook binnen het zwembad de anderhalve meter afstand als maatstaf.
 • De badkleding moet thuis al onder de normale kleding worden aangedaan. Achteraf douchen is niet toegestaan; enkel de natte badkleding uitdoen en droge kleren aandoen.
 • WC gebruik liever niet.
 • De route naar de omkleedruimtes en de kleedhokjes wordt aangegeven door middel van strepen op de vloer. De route wordt ingericht als eenrichtingverkeer, zodat u ruim afstand kunt houden.
 • De grote omkleedruimtes moeten worden gebruikt voor de die kinderen die naar de zwemles komen. De kleedhokjes moeten worden gebruikt voor die kinderen die weer naar huis gaan. Dit volgt ook uit de belijning op de vloer.
 • Voor de begeleiding van de kinderen mag slechts één volwassene meekomen. Deze volwassene mag mee tot in de omkleedruimtes of kleedhokjes en moet daarna weer terug.
 • De kinderen worden in de omkleedruimtes door het kader van het leszwemmen opgehaald.
 • Na afloop van de les dient de begeleider het kind bij de kleedhokjes op te halen. Het kader van de zwemles brengt het kind hier na afloop van de les weer terug.
 • De begeleider en het kind mogen maximaal 10 minuten vóór aanvang van het zwemmen aanwezig zijn.
 • De bistro van het zwembad en de achterliggende vergaderzaal zullen worden ingericht als wachtruimte.
 • De tribune blijft gesloten. Er is geen mogelijkheid om naar de (les)zwemmers te kijken.
 • Het chloorgehalte van het zwembad wordt verhoogd. Indien dit leidt tot klachten bij de kinderen, mag tijdelijk gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen, zoals een neusklem of een zwembrilletje.
 • In de grote kleedlokalen mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn om zich om te kleden. In het kleine kleedlokaal (lokaal 4) maximaal 8 personen.

De contributie zal vanaf juni weer normaal worden geïnd, met uitzondering van de contributie voor de kinderen uit contributiegroep 1; zij hebben in juni immers geen gelegenheid om te komen zwemmen.