apr
30
2014

Limburgs Kampioenschap Onderwaterhockey

Het zit er alweer op.. Nu ik dit schrijf, denk ik terug aan een, naar mijn bescheiden mening, geslaagde dag. In het voortraject waren er wel enige stressvolle momenten met betrekking tot de planning welke tot op het laatste moment voor aanvang aan wijzigingen onderhevig was. Gelukkig mocht ik me rijk prijzen met al die fantastische mensen die hun diensten aangeboden hebben om deze dag tot een goed einde te brengen. Hulde!!

En dan nu de speeldag zelf:
Vandaag waren weer alle 4 de clubs uit beide Limburgen (Belgisch en Nederlands) vertegenwoordigd. We hebben het dan over onze zuiderburen(vrienden) Koraal uit Genk en Orca uit Bilzen alsook onze provinciegenoot Astacus uit (Stein) Maastricht, en natuurlijk de gastheren en dames van ZON/Sport & Spel uit Hoensbroek.

In totaal deden er 4 volwassen en 4 jeugdteams mee: het zwembad zat dus aardig vol. Deze dag hadden we een spannend spelschema op de planning waarbij iedereen kon bewijzen wat hij/zij waard was. Voor velen een vermoeiende, maar ook enerverende dag met soms verrassende en soms wat teleurstellende momenten, maar uiteindelijk had iedereen het toch naar z’n zin.

Op een enkel incident na, wat gelukkig met een sisser is afgelopen, hebben de dames en heren onderwaterhockeyers zich netjes gedragen. Slechts 2 maal werd iemand 1 strafminuut opgelegd welke zij sportief op zich namen, en dit op een totaal van 18 wedstrijden. Ook de EHBO koffer bleef ongeroerd op z’n plaats.

Bij sommige teams vlogen de doelpunten.. hen om hun oren. Een team haalde zelfs bijna 1 doelpunt per minuut (11 goals in 12 minuten!). Na heel wat gewoel onder water en na heel wat getik tegen de signaalpaal, kwamen we tot de volgende eindstanden:
Jeugd:
1e Orca
2e Astacus
3e ZON/S&S
4e Koraal                  

Volwassenen:
1e Orca 1
2e Koraal
3e ZON/S&S
4e Orca 2                                   

Beide bekers verhuizen dus naar Bilzen.

Als afsluiting wachtten een hele berg hotdogs op de hongerige spelers en begeleiders. Deze werden dan ook dankbaar genuttigd. Rest ons alleen nog om iedereen hartelijk te bedanken voor hun inzet tijdens deze dag en wensen wij een ieder een goede reis huiswaarts. Hopelijk tot ziens op het LK OWH 2015 in BILZEN .

Met een speciaal dankwoord aan:
Mevr. Van Kruchten en  Dhr. Vaessen.
Dhr. Mullenders
De vele vrijwilligers die hun hand- en spandiensten aanboden op diverse gebieden
En natuurlijk onze sponsoren.

Merci Beaucoup!

Franjo de Groot

Reacties zijn gesloten.