okt
14
2016

Onderwaterhockey doet mee aan de Parma cup 2016

Dit jaar vond alweer voor de 9de keer de beruchte Parmacup (OnderWaterHockey) plaats in, hoe kan het ook anders, het Italiaanse stadje van de Parmezaanse kaas en de Parmaham. En ja, u raadt het al, ons clubje gaf hier acte-de-presence (voor de derde keer) en wel met een Mix team.  Desalniettemin: ZON was daar. En we waren één van de gelukkige 20 teams die hier ten tonele mocht verschijnen. Interesse voor dit toernooi is echt enorm, maar liefst 15 teams heeft de organisatie moeten teleurstellen daar men binnen een uur na start van de inschrijving  al vol zat.imag2673

Dus op naar Brussel en vervolgens in de vlieger naar het ZONnige Italië om daar aangekomen met een huurauto naar Parma te trekken. Om onze spelers te laten acclimatiseren besloten we eerst een dag van te voren wat culturele indrukken op te doen en bezochten we o.a. het Lamborghini museum, San Marino en Rimini.

 

 

imag2723Maar goed, wij werden vertegenwoordigd door een vrolijk 4 tal spelers (plus een enthousiaste coach) dat samen met een bont gezelschap andere onderwaterhockeyers uit Engeland, Hongarije en Zwitserland het meest internationale team aldaar voortbracht. Onder hen enkele doorgewinterde veteranen, helaas melde een paar dagen ervoor een van onze Britse spelers zich af wegens ziekenhuisopname (wij wensten hem beterschap). Daar OWH ZON niet bang is de grenzen te verleggen klikte het ontzettend goed met onze internationals, vriendschappen werden gesloten.

imag2724Onze spelers werden dan ook gecomplimenteerd met hun inzet en voorzien van diverse tips om door te groeien. Speciaal voor dit avontuur had een sponsor T-shirts laten maken voorzien van het (OWH) ZON-logo. Deze vielen op en zeer in de smaak van onze internationale vrienden.

De wedstrijddag begon al vroeg om 8 uur en zou tot 18 uur duren, een lange dag in een zonnig buitenbad zou dit worden. Bij de parasol met ons naamkaartje maakten we ons kampement op en bereidden ons voor op de eerste match. Het veld was druk bezet met vele clubs uit diverse windstreken. Saillant detail is dat dit publieke buitenbad deze dag was gereserveerd voor de onderwaterhockeyers, zwemmend publiek moet het doen met een kleiner badje waar men aldaar schijnbaar geen moeite mee had. Er werd gespeeld met een strak geregistreerd schema en vergde dan ook oplettendheid, effe een dutje doen was te riskant om de volgende match te missen. Na een aantal voorrondes en tussenrondes haalden we net niet de finale-rondes en mochten we uiteindelijk trots op onze 13de plaats van de 20 zijn (boven één van onze betere rivalen 😉 ). Het was weer een enerverende dag waar veel werd geleerd en bereikt. Aansluitend de prijsuitreiking waarbij de beruchte Parmezaanse kaas niet mocht ontbreken en het avondbuffet van Italiaanse gerechten, gevolgd door de feestavond die tot de vroege uurtjes zou duren (voor enkele dan).

De dag erna helaas weer huiswaarts wat niet zo gladjes liep als we gepland hadden. Op het vliegveld riep men nog geen uur voor onze vlucht om dat alle vluchten vertraging hadden, dit werd telkens herhaald en leidde uiteindelijk toe dat we meer dan 7 uur later vertrokken uit Bologna, technical issue op de landingsbaan???  Eindelijk op Zaventem aangekomen de auto opgezocht, in het holst van de nacht huiswaarts gegaan en iedereen weer veilig en wel thuisgebracht.

 

 

imag2712

imag2714

imag2715  img-20160903-wa0001

imag2721

imag2722

imag2725

imag2698

imag2726

imag2729

imag2872

img-20160903-wa0002  imag2665

 

Wij danken de Parmezaanse onderwaterhockeyclub voor het organiseren en onze internationale vrienden voor hun versterking

Volgend jaar weer?? Voor de 10de Parmacup (we beginnen weer te sparen 😉 sponsoren zijn welkom)

Wie is van de partij en versterkt ons onderwaterhockey team dat nu al internationaal in de boeken staat??

Reacties zijn gesloten.