Rob van Rhee, Penningmeester

robMaak kennis met onze penningmeester Rob van Rhee: Rob is al zo ongeveer z’n hele leven aan het zwemmen. Hij is begonnen op 8-jarige leeftijd met leszwemmen in zwembad Nieuwhovenbach in Nieuwenhagen. Met 10 jaar is hij gaan wedstrijdzwemmen en is hij blijven diplomazwemmen tot het 6e diploma. Daarna heeft hij ook nog 2 diploma’s reddend zwemmen gehaald van de KNBRD.

In zijn “zwemcarriere”  is ZON/Sport & Spel inmiddels zijn 4e vereniging. De eerste zwemvereniging was Nimo, in Nieuwenhagen. Behalve wedstrijdzwemmen heeft hij ook waterpolo gespeeld in het jeugdteam, maar omdat de tijden niet meer verbeterden is hij op 15 jarige leeftijd met een paar vrienden naar KZ&PC gegaan en daar tot zijn dienstplicht lid geweest.

Na een pauze van 3 jaar is hij weer begonnen met zwemmen, en nu met de focus op waterpolo. Voor wedstrijdzwemmen was hij met 21 jaar immers te oud geworden. Na een mooie tijd te hebben gehad bij het 2e team van KZ&PC is hij met bijna het hele team overgestapt naar ZVH (wie kent deze vereniging niet!?). Bij ZVH is hij actief geweest tot zijn 33e, toen vond hij het welletjes geweest.

In 2009 kreeg Rob een hartinfarct. Dat was een signaal om beter op de gezondheid te gaan letten en om wat meer aan zijn conditie te werken. Zodoende is Rob lid geworden van ZON/Sport & Spel en is de conditie inmiddels weer aardig op peil.

Rob’s zoon is inmiddels ook besmet met het zwemvirus. Hij speelt onderwaterhockey bij ZON/Sport & Spel. Zijn dochter doet het wat rustiger aan en wil alleen op vakanties lekker in een meertje zwemmen. Rob’s vrouw heeft ooit wel eens meegedaan bij het dames waterpoloteam van KZ&PC, maar dat was van korte duur. Wel is ze actief gebleven aan de jurytafel bij de waterpolowedstrijden, zodat ze zijn doelpunten heeft kunnen noteren.

Rob is naast echtgenoot en vader in het dagelijks leven projectleider en IT-consultant. Deze maand is hij begonnen bij woningcorporatie Heemwonen in “Kirchroa”. Naast zwemmen mag Rob graag lezen, wandelen (liefst de hele dag op pad) en lekker eten (en een beetje koken). Van huis is Rob dus IT-er, maar in zijn vrije tijd doet hij graag iets heel anders: toen duidelijk werd dat voorkomen moest worden dat ZON/Sport & Spel, een zwemvereniging met zo’n rijke historie, uit Heerlen zou verdwijnen, is Rob zich enthousiast over de penningen van de vereniging gaan ontfermen. Voor wat betreft de financiën is de vereniging ondertussen weer in veilig vaarwater terecht gekomen.

Rob wenst alle leden en hun familie vooral een goede gezondheid, geluk en een sportieve toekomst toe. En vooral blijven zwemmen! Hopelijk komt de volgende generatie leden er aan, die 50 jaar en langer lid blijven!