Waterpolo

Als je gek bent op zwemmen, balsporten, snelheid en op het “teamgevoel”, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk, samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten als voetbal, handbal en rugby. Maar er is een groot verschil: het speelveld bestaat uit water.

Waterpolo is spannend, strategisch en nooit saai en wordt gespeeld met zeven spelers. De tijdsdruk is hoog, want als je team niet binnen 30 seconden een schot op het doel doet, krijgt de tegenstander de bal. Tactisch inzicht en goed kunnen zwemmen zijn noodzakelijk bij waterpolo. Even bijkomen is er niet bij, je bent constant in beweging. Waterpolo lijkt een harde sport, met veel fysiek contact en hoewel je normaal bij ‘harde sporten’ vaak erg veel blessures oploopt, is dit bij waterpolo niet het geval. Dankzij het water is het aantal blessures bij waterpolo relatief laag.

ZON/S&S is een vereniging die vanaf het begin van haar bestaan met zowel heren als damesteams meespeelt in diverse competities met wisselende successen. Daarmee is het één van de oudste waterpoloverenigingen van het zuiden van ons land. Momenteel heeft ZON/S&S alleen nog maar een herenteam.

waterpolo2

Stuur voor meer informatie een mailtje naar waterpolo@zonsportenspel.nl