Algemene Informatie

De missie van ZON/Sport & Spel is: “Om de bewoners van de regio Parkstad (en omstreken) een uitgebreide keus aan activiteiten te bieden. Op deze manier proberen wij het mogelijk te maken om in verenigingsverband te komen zwemmen en om een actieve levensstijl te bevorderen.” Z.O.N. vervult al meer dan 90 jaar (sinds 1921) deze rol als oudste zwemvereniging in Limburg. Z.O.N. is in 1990 samengegaan met de zwemafdeling van Sport & Spel.

Na het opheffen van de afdeling wedstrijdzwemmen in het voorjaar van 2012, kiest de vereniging ervoor om naast de wedstrijdsport vooral ook het recreatieve zwemmen te stimuleren. De volgende takken van de zwemsport worden aangeboden:

– Leszwemmen
– Master zwemmen (junior en senior)
– Snorkelen
– Waterpolo (wedstrijden)
– Onderwaterhockey (wedstrijden)

Met de slogan “de Doorzwemvereniging” wil ZON/Sport & Spel duidelijk maken dat leden op verschillende niveaus kunnen werken aan hun persoonlijke doelstellingen: leren zwemmen, verbeteren van de conditie en de techniek, of deelnemen aan wedstrijden. De vereniging wil de leden binden door ze in aanraking te brengen met de verschillende zwemdisciplines waar steeds nieuwe sportieve uitdagingen gevonden kunnen worden. Ook wil de vereniging met het begrip “de Doorzwemvereniging” aangeven dat wij voor elke leeftijdsgroep iets te bieden hebben.

Het technisch en organisatorisch kader van ZON/Sport & Spel zal steeds proberen in beide opzichten een uitdagend aanbod aan activiteiten te blijven bieden.